La Barretina
La Cuca d'Orfes. La Barretina.

Habitacions acollidores i amb encant. Plenes d´història desde els seus origens, com la casa que la família Roart del veïnat de Batipalma tenia al poble per a la comoditat d'assistir a Missa els diumenges i festes. La darrera hereva, M. Carme Roart i de Prim, deixà els seus béns a l'Església, i llavors, la casa es convertí en rectoria fins que l'adquiriren els propietaris actuals, el 1978, permutant-la per una altra casa que es va destinar a rectoria i que més tard es va llogar. . A la llinda d'una finestra hi ha la data "1752".
Des de la terrassa  de les habitacions podeu contemplar tot el pla que travessa Orfes (altrament conegut com el Pladilla)  amb els arbres plataners a banda i banda de la carretera, una estampa ara ja poc comú de trobar.
Les habitacions porten noms vinculats a indrets d'Orfes: el Pladilla, la Timba i la Resclosa, tres paratges que singularitzen el poble. La Timba és un mirador que hi ha a l'altra banda del riu i des d'on es veu el dibuix de la corva del Fluvià al seu pas pel poble, on també hi trobem la Resclosa, juganera i capriciosa amb l'aigua.
Els preus segons temporada.