La Barretina
Albert Joaquim Gómez Jané està al capdavant del restaurant i dels fogons de La Barretina des que va prendre el relleu culinari de la nostra mare i fundadora de l'establiment, Maria Àngels Jané Lucas.
L'Albert ha sabut combinar les receptes de la cuina tradicional catalana amb un toc personal de modernitat.
L'ànec, com des dels nostres inicis, és el segell distintiu de la nostra carta i l'autèntic protagonista dels nostres plats.
Un menú-degustació d'onze plats elaborats a base d'aquesta au centra la nostra oferta gastronòmica. Es posa a disposició dels clients previ encàrrec i a un preu de 40 euros més IVA.
A la nostra carta també hi trobareu cuina tradicional catalana com ara conill amb panses i pinyons, canelons, espatlla de xai al forn, patis de carn de perol i tot un complet assortit d'especialitats fetes amb productes de la nostra terra.

Quan arribes a Orfes, segueix l'encanteri, silenci, tranquil·litat, i allà present el Restaurant La Barretina - Fonda la Cuca  d'Orfes. Entrareu a la planta baixa i haureu de pujar al 1er. pis, doncs allà es troba el restaurant. La decoració només entrar i la trucada al timbre per aconseguir accedir a l'interior del restaurant, us recordarà a una d'aquelles pel·lícules de por dels anys 60. La recepció serà freda, potser misteriosa, i ja no sortireu de l'encanteri fins que uns quants kilòmetres més tard, Quan ja sigueu fora de la comarca. Aquesta sensació s'accentuarà, sobretot si aneu a sopar. Tot plegat us semblarà que heu estat dins d'un somni. La decoració, antiga, de tota la vida, doncs la nostre primera visita ja fa més de 20 anys ens va portar les mateixes sensacions que avui dia.
La Barretina va néixer l'any 1985 i des d'aleshores sempre ha estat al càrrec de la nostra família.
Durant aquestes dècades hem volgut oferir un tracte familiar a tots els nostres clients que han de trucar al timbre de la porta per accedir a l'interior de l'establiment tal con si anéssin a visitar els seus amics.
Un cop dins comença l'aventura d'assaborir els plats que confiem al vostre exquisit paladar i descobrir cadascun dels detalls que vesteixen les parets d'aquesta casa.
Singularitzar la decoració d'aquest racó ha estat sempre una prioritat que ens agrada conservar. Una bona mostra d'això és la infinitat d'objectes que hi ha a tot arreu, des dels llums de carbur fins a una curiosa col·lecció de bolsos que trobareu entre l'escala d'accés i l'interior del nostre establiment.
La Barretina disposa de quatre menjadors independents amb una cabuda per a una cinquantena de persones.
Aquest establiment amaga un petit claustre, exuberant de vegetació, que dóna accés a una discreta sala on poden fer-hi l'àpat uns vint-i-cinc comensals. Al pati hi ha també l'accés al celler, on els nostres clients podran agafar el vi que hagin triat per endur-se'l ells mateixos a taula.
Les taules, les cadires, els lavabos, els interruptors de la llum, de fet tot, és únic, i aquesta és la millor forma d'explicar el motiu pel qual heu d'anar-hi. També gots, copes, vaixelles, etc. no tenen cap secret, segurament la seva llarga vida, doncs aquí no us enredaran amb una imatge, aquí al plat trobareu les mil paraules, qualitat, tradició, i bon gust!!!
Es d'aquells llocs a on es fa difícil aconsellar alguns plats, doncs la carta és molt provada i treballada i l'èxit és assegurat, dependrà del vostre gust. Tot i això, us recomanarem els plats que a nosaltres ens agradem més. Un de fantàstic és el pastís de ceba, també el flam de bolets, o els pebrots del piquillo farcits de carn (Els primers pebrots del piquillo verds de la vostre vida) o els canelons, podrien ser els primers més interessant, tot i que algunes amanides completaran l'oferta.
En quant als segons, la joia de la corona, el magret d'ànec (que segons la temporada el trobareu regat amb fruits vermell o a la tòfona). De fet, tot i que la oferta és molt enriquidora com per exemple el canetó a la taronja, us recomanem provar el magret la primera vegada.
Dels postres no us destacarem res, el més interessant les ampolles de garnatxa i moscatell que us deixaran a la taula per que us aneu servint, doncs no miraran si en preneu una o més copes, el seu únic interès serà que estigueu a gust.
Un altre cosa que no podeu deixar de visitar és la bodega, demaneu per entrar-hi, no tindran cap problema per portar-vos i realment contribueix a enriquir la nit.Font: http://menjaribeurebe.blogspot.com
Restaurant: Obert tot l'any
Cuina: De 13.30 a 15.30 i de 20.30 a 22.30
Descans setmanal: Dijous tot el dia i diumenge al vespre
Vacances: Del 20 de desembre al 10 de gener (aprox.)
Preu aproximat per persona: 25 euros
Suggeriment: Es recomana reservar taula